Declaration from the Danish ’Free Ahmad Sa’adat Campaign’, October 25, 2009

0
753

saadatkpThe Israeli military court in Bir Saba on October 22 extended PFLP-leader Ahmad Sa’adat’s isolation for six additional months. Sa’adat has been sentenced to 30 years prisons by an Israeli military court only because of his political activities. Ahmad Sa’adat has already spent more than 6 months in the special solitary confinement section in the Ramon prison where he is confined without access to other prisoners and deprived of basic human rights – such as access to television, newspapers and books. He has been denied visits from his family for the last three months. Sa’adat has been handcuffed and allowed only one hour exercise per day. The Israeli prisons administration tries to justify all this by saying that Sa’adat has given two packets of cigarettes to a fellow-prisoner.

The Israeli prison administration tries to criminalize the relations between the prisoners among them, and between the prisoners and their family; just as they try, through isolation, torture and other forms of violations of the prisoners’ human rights, to break the strong prisoners’ movement which is an important part of the Palestinian resistance movement against the illegitimate Israeli occupation.

We – the Danish ‘Free Ahmad Sa’adat Campaign’ – hereby sharply protest against the prolonged solitary confinement of Ahmad Sa’adat.
We claim:

– Immediate end of the solitary confinement of Ahmad Sa’adat
– Respect of the human rights of the prisoners in Israeli prisons
– Free Ahmad Sa’adat and the 10.000 Palestinian prisoners in Israeli prisons

The Danish ‘Free Ahmad Sa’adat Campaign’ – October 25, 2009

www.freeahmadsaadat.dk

Sent to: The Danish media, The International Red Cross, The Israeli Embassy in Denmark, the international campaign www.freeahmadsaadat.org

 

Udtalelse fra ’Løslad Ahmad Sa’adat kampagnen’ i Danmark – den 25.10.09

Declaration from the Danish Free Ahmad Sa’adat Campaign (in Danish and English)

Den israelske militærdomstol i Bir Saba har den 22. oktober forlænget Ahmad Sa’adats isolationsfængsling med yderligere 6 måneder. Sa’adat er idømt 30 års fængsel af en israelske militærdomstol alene på grund af politiske aktiviteter. Sa’adat har allerede siddet mere end 6 måneder i isolation i en speciel isolationsafdeling i Ramon fængslet hvor han nægtes kontakt med andre fanger, hvor han nægtes adgang til TV, fjernsyn og bøger, og hvor hans familie er blevet nægtet besøg i de sidste 3 måneder. Sa’adat er iført håndjern og har kun adgang til en times daglig motion. Fængselsadministrationen forsøger at retfærdiggøre dette med at Sa’adat gav en fængselskammerat to pakker cigaretter.

Den israelske fængselsadministration forsøger at kriminalisere relationerne mellem fangerne indbyrdes og mellem fangerne og deres familie, ligesom man gennem isolation, tortur og andre former for brud på fangernes menneskerettigheder forsøger at knægte den stærke palæstinensiske fangebevægelse som er en vigtig del af den palæstinensiske modstand mod Israels illegitime besættelse.

Vi – ’Løslad Ahmad Sa’adat kampagnen’ – protesterer på det kraftigste mod forlængelsen af Ahmad Sa’adats isolationsfængsling. Vi kræver

– Øjeblikkeligt stop for isolationsfængslingen af Ahmad Sa’adat.
– Respekt for fangernes menneskerettigheder i israelske fængsler.
– Løslad Ahmad Sa’dat og de øvrige 10.000 palæstinensiske fanger i israelske fængsler

’Løslad Ahmad Sa’adat Kampagnen’, Danmark, den 25. oktober 2009

www.Freeahmadsaadat.dk

Sendes til: Danske medier, Den israelsk ambassade i Danmark, Internationalt Røde Kors, den internationale kampagne www.freeahmadsaadat.org